GØR NOGET GODT FOR ANDRE OG STYRK DIN MENTALE SUNDHED

 

Vidste du, at personer, der gør noget for andre, arbejder for en mærkesag, udfordrer sig selv eller hjælper nogen på anden vis, har næsten tre gange så stor sandsynlighed for at have god mental sundhed som personer, der ikke gør? Når vi gør noget for andre, er vi ikke kun med til at sprede glæde – det styrker også vores egen mentale sundhed.

 

Her kan du møde en række frivillige foreninger, fx 'Den Frivillige forening for os som holder døren'. Meeeen... foreningerne findes ikke helt i virkeligheden. Til gengæld gør budskabet bag! Vi ved nemlig, at det at gøre noget for andre og at være en del af et fællesskab er så voldsomt godt for den mentale sundhed! Og det gode er, at der ikke er nogen recept på, hvad fællesskabets indhold skal være.

 

Vejen til god mental sundhed er brolagt med... gode, positive ting! Det handler om at GØRE NOGET AKTIVT, GØRE NOGET SAMMEN OG GØRE NOGET MENINGSFULDT.

 

Du behøver ikke melde dig ind i en klub for personer, der kan lide at holde døren, men derimod blot tænke over, hvad der giver mening og værdi for dig – og så bestræbe dig på at prioritere det.

 

Hvordan kan du gøre noget godt for andre i hverdagen? De små ting tæller også :-)

 

 

Den frivillige forlommeforening:

 

Foreningen for folk der smiler til andre:

 

Foreningen for folk som holder døren: